top of page
  • Yazarın fotoğrafıNiwa

Bitkiler Hakkında

Peyzaj çalışmaları ve ormancılıkta kullanılan bitkiler.


Bitki bakımı, peyzaj çalışmları, bahçe düzenleme.


Peyzaj plânlamaları ve ormancılıkta kullanılan bitkiler, gelişen endüstrileşme ve yapılaşma sonucunda gittikçe azalmakta ve yeryüzü beton yığını haline gelmektedir. Bunun yanında aşırı kullanımların ve endüstrinin oluşturduğu kirlenmelerde bu yok oluşu hızlandırmaktadır. Böylece doğadaki denge her geçen gün bozulmaktadır. Günümüz Sanayi ve kentleşme ile beraber Yeşil alanlar insanlar için çok önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir. Günümüz de yeşil alan oluşturmak için kullanılan gerekli bitkilerin özelliklerinin, toprak, iklim ve bitki örtüsü ihtiyaçlarının bilinememesi büyük bir sorun teşkil etmektedir.




Ülkemiz yaklaşık 9000 Bitki Türü ile oldukça zengin bir flora ya sahiptir.


Avrupa Florasının 12000’e yakın türe sahip olduğu göz alındığında yurdumuzun Bitkisel zenginliği daha da belirginleşir.


Yazı Ayarlarınızı Kontrol Edin


Sol taraftaki kenar çubuğunu keşfedin. Yazınıza renk katmak için medya ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda kapak görüntüsünü değiştirebilir, SEO Ayarlarını optimize edebilir, kategori ya da etiketler ekleyebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Her sekmeyi keşfetmeye biraz zaman ayırın ve gelecek yazılarınızı nasıl geliştirebileceğinizi öğrenin.

 

Kapanış Mesajı Ekleyin

 

Blogunuzu ana mesajınızı tekrarlayarak sonlandırın. Bir espri ya da ucu açık bir soru ile kapatabilirsiniz.

 

Bu alanı, okurlara yapabilecekleri şeyler hakkında öneriler sunmak için kullanın. Okurları yorum yazmaya davet edin veya ana eyleminizi içeren bir düğme ekleyin (Ör. Hemen Al veya Abone Ol).

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page